Pride flag – hejser I flaget i din virksomhed?

Pride flag – hejser I flaget i din virksomhed?

Igennem et halvt århundrede har vi fejret Pride måneden og Pride parader. Fejringerne er ekspanderet og begivenhederne  anerkendes nu af myndigheder og virksomheder over hele kloden.

Også flere og flere danske virksomheder, både offentlige og private, store som små, hejser hvert år Pride flaget for aktivt at kommunikere sin holdning til mangfoldighed og frihed, og retten til at være den, man er

Regnbueflaget

Det mest kendte Pride flag består i dag af 6 kulørte striber ovenpå hinanden. Det danner derved en regnbue, symbolet på håb. Regnbueflaget er det mest anvendte flag i forbindelse med Pride måneden og hylder alle personer, der er en del af LGBT+ bevægelsen.

 

Køb dit Pride flag her

Mere end 20 forskellige Pride flag

Men vidste du, at der i dag mange forskellige pride flag? Dette siger noget om, hvor mange identiteter, der falder under LGBT+ bevægelsen. Nogle undergrupper er mere synlige and andre og de mange flag design har til formål, at repræsentere alle de forskellige diskriminerede minoriteter i vores samfund.

Progress Pride flag

Det ikoniske Regnbueflag har historisk været det mest anvendte symbol på Pride overalt i Verden og er stadig det mest genkendte flag. Og det er derfor et godt valg hvis du ønske at flage fra din virksomhed.

Vi oplever dog at særligt ét design vinder indpas i Danmark: Progress Pride flaget

I flagets design kombineres farverne fra det originale  ikoniske regnbueflag flag med farverne sort, brun, lyseblå, pink og hvid. Sort og brun repræsenterer de marginaliserede LGBT+ personer, der er farvede eller dem, der lever med en AIDS/HIV diagnose, samt dem, der er døde af AIDS. Den lyseblå, pink og hvide farve symboliserer transkønnede.

Så når vi oplever, at flere virksomheder bestiller netop Pride Progress flaget, er det fordi de ønsker at rette fokus mod, at LGBT+ bevægelsens kamp for rettigheder og ændring af normerne ikke kan adskilles fra kampen mod for eksempel racisme og sexisme.

Særligt de danske virksomheder, der er internationale og derfor har ansatte fra flere lande eller opererer i flere lande, vælger Pride Progress flaget.

Med Progress Pride flaget kommunikerer du  i endnu højere grad ønsket om et mere inkluderende samfund, der favner og opløfter os alle. Så måske det også skal være jeres nye Pride flag?

 

Køb dit Pride flag her

 

Du skal ikke have særlig tilladelse til at flage med Pride flaget. Du hejser flaget hver dag i perioden fra 1. – 30. juni, som er global Pride month, og så kan du også anvende flaget i Pride ugen, som i år er 12.-20 august med Copenhagen Pride Parade 19. august.

 

Happy Pride 🏳️‍🌈

design flag iværksætter take back-ordning

design flag og take back-ordning

Når du køber et flag eller en fane hos design flag og Københavns Fanefabrik, så køber du også kærlighed både for de traditionelle håndværk og en cirkulær tankegang og arbejdsproces.

På Faneværkstedet sætter vi en ære i at restaurere ældre faner med respekt for patina. Og vi genbruger flest mulige dele. Udover restaurering fremstiller vi også nye faner af god kvalitet, samt vi konserverer bevaringsværdige, udtjente faner.

Lige så vel som vi elsker de traditionelle håndværk, så er vi også opmærksomme på at yde vores bidrag til at spare på ressourcerne og skåne miljøet.

Bæredygtighed og flag – hvordan?

Vi lægger vægt på god kvalitet. De flag vi fremstiller skal først og fremmest holde længst muligt for at belaste vores miljø mindst muligt. For yderligere at yde et bidrag til bæredygtighed indenfor vores felt, har vi iværksat en take-back ordning, som du finder under kategorien Returlabel her på siden. Ordningen går i al enkelthed ud på, at du kan sende dine brugte, slidte flag tilbage til os, når de ikke skal bruges mere. Du bestiller blot en returlabel, så du nemt kan sende flaget retur. Så sørger vi for, at det indgår i en cirkulær proces.

Skal du bruge logoflag anbefaler vi vores mest holdbare kvalitet STRONG. Denne flagdug er endda fremstillet af genanvendt polyester. Så belastningen af miljøet er væsentligt reduceret. Se mere her: Miljøvenlige flag

Vi har flere tiltag i gang for at blive mere bæredygtige, så følg endelig med. Sammen bliver vi cirkulære!

Du kan finde et udvalg af standardflag i webshoppen.

Du er meget velkommen til at ringe til os på 33319000 for at høre mere. Du kan også skrive til os på info@designflag.dk eller udfylde kontaktformularen her på siden. Så kommer vi tilbage til dig, så hurtigt vi kan.

 flag skal være i god kvalitet og holde længe

Flag skal være af god kvalitet og skal kunne holde længe.

Vi støtter Knæk Cancer – se Knæk og byt i aften

Vi har lavet en fane, som vi er meget stolte af. 

Knæk Cancer kører i denne uge på TV2 og TV2 Play. Fra i dag mandag aften sendes et optaktsprogram, der hedder ‘Knæk og byt’ – og her kommer vi ind i billedet. I det første program kan du nemlig se komikeren Nikolaj Stokholm bytte sig til netop en Dannebrogs fane fra design flag, som vi har doneret sammen med Stefan Lægaard. Derudover medvirker Lene Beier og Tobias Dybvad i løbet af ugen også i programmet. De bytter sig også til så gode og dyre ting som muligt.

Få fat i en unik fane med Stokholms våbenskjold

Men ikke nok med det, så kan du faktisk blive den heldige ejer af den unikke Dannebrogs fane (+ en el-ladcykel) samt andre spændende sager. Det hele auktioneres nemlig på lauritz.com netop nu og sælges til højeste bud. Dannebrogsfanen bærer et sjældent ‘våbenskjold’, som er specialdesignet af professionel tegner og heraldiker Stefan Lægaard, Lige Linjer ud fra Nikolaj Stokholms egen idé.

Majbritt fra designflag og Nikolaj Stokholm med ‘Knæk og byt’- fanen

Hvorfor gør vi det?

Da vi blev spurgt om vi ville være med og donere en fane i ‘Knæk og byt’ og på den måde støtte op om Knæk Cancer, var svaret ja! Det var en super sjov opgave og til fordel for en god sag. Uhyggeligt nok påvirkes vi næsten allesammen på et eller andet tidspunkt i livet af en kræftdiagnose i familien, hos venner, kollegaer eller én selv. Det er frygteligt at tænke på. Men der sker også fantastiske fremskridt inden for forskningen, så da vi fik tilbuddet om at donere, så var vi ikke i tvivl. 

Kræft er en fælles sag, som kræver en fælles indsats. Og når en Knæk cancer blomster pin kan blive til en fane + ladcykel, så er der meget der kan lade sig gøre.

Du kan læse mere om Knæk Cancer her og om fane, ladcykel og auktionen her.

TV2 sender det store Knæk Cancer liveshow lørdag den 29. oktober kl. 19.45, hvor det afsløres, hvem af de tre kendte danskere, der har solgt og dermed indsamlet for mest i den gode sags tjeneste.

Du kan også se vores udvalg af Dannebrogsflag i webshoppen.

Bladguld males på fanen

Kulturnatten 2022: Skt Annæ fanen

Kulturnatten 2022: rekonstruktionen af Skt. Annæ fanen hos design flag

Arhmen altså! 

Fredag aften var bare den hyggeligste 🔥🇩🇰

Vores åbne værksted til Kulturnatten var en succes. Rigtig mange kiggede ind forbi. Ja, der var faktisk ikke et øjeblik uden gæster. Byen forvandles med masser af mennesker, der går rundt og ser på byen og alt hvad den indeholder. Vores faneværksted var i år med og det var et spændende arbejde op til selve aftenen samt på selve aftenen, så lige nu fordøjes alle indtryk. 

Fanefremstilling og forberedelser

Op til Kulturnatten havde jeg oprindeligt forestillet mig, vi kunne arbejde med Forsvarets faner på aftenen til åbent værksted. Da flere faner skal indvies før de må offentliggøres, kunne det ikke lade sig gøre alligevel. Sammen med konservatorerne besluttede vi i stedet at lave en rekonstruktion af en af de gamle kvartersfaner i København. Skt. Annæ fanen fra netop det kvarter, hvor vores faneværksted ligger i, også kaldet en borgervæbningsfane. Inden det blev en realitet, lå der mange timers forberedelser.

Alt skulle ikke nødvendigvis være klar til Kulturnatten, da vi gerne ville have dels et produkt vi kunne vise, men også samtidig lade gæsterne se ‘live’ nogle af de arbejdsprocesser, der ligger bag fremstillingen af en traditionel fane. Det var blandt andet bladguldsbemalingen, som ikke laves så mange steder mere og som vi syntes kunne være spændende at vise, hvordan vi arbejder med det. Der skulle bestilles silke hjem i rette farver. Fanemotiverne skulle tegnes efter en akvarel. Akvarellen fra 1700-tallet fik vi en kopi af fra Nationalmuseet. Stefan stod for at tegne efter akvarellen og rekonstruere motiverne.

En anden del af forberedelserne var også at holde møder omkring, hvordan aftenen bedst kunne forløbe. Hvad er spændende for udefrakommende at se hos os? Hvad skal de tage med sig hjem af oplevelser og indtryk og hvordan giver vi dem det? Først var tanken, at der i værkstedet skulle være et foredrag, men sammen med Anton Pihl, historiker og flagekspert og til daglig museumsinspektør på Greve museum og formand i nordisk flagselskab, kom vi frem til at samtale mellem ham og fanemalerne ville give en mere levende aften.

Kulturnatten og vores åbne værksted

På selve dagen flyttede vi rundt og arrangerede værkstedet i Kronprinsessegade, så der var plads til besøgende. Der skulle være staffeli oppe, så både Stefan og fanemalerne fra design flag kunne arbejde og vi lavede også en fotoudstilling af arbejdet med Skt. Annæ fanen op til Kulturnatten. Folk begyndte at kigge forbi fra kl. 18.00 og alle var meget interesserede. Der blev talt om og spurgt ind til faner og de teknikker vi anvender til fremstillingen og faktisk var der ikke et øjeblik uden gæster hele aftenen!

Det var sjovt at opleve den store interesse for et gammelt fag og samtidig gjorde det os utroligt stolte over det vi laver. Der viser sig at være en kæmpe interesse for vores lille niche med fanefremstillingen. Og især er der en udpræget nysgerrighed over de gamle håndværk. Og netop derfor er det jo en fryd at vise det frem. Denne form for formidling er med til at sørge for, at de gamle håndværk ikke glemmes. Især samtalerne, vi havde i løbet af aftenen, synes jeg var meget givende. Mange blev hængende i lang tid og kunne bidrage med flere fane-anekdoter 

1000 tak til alle jer, der valgte at kigge forbi til Kulturnatten 2022 og tak til Anton og Stefan for samarbejdet om arrangementet – og selvfølgelig til fanemalerne, der måtte arbejde i dårligt (hygge-)lys og med en crowd af nysgerrige gæster.

bladguld males på fane hos design flag

Bladguldsbemaling af Skt. Annæ fanen hos designflag til Kulturnatten

 

Konservator maler fane til kulturnatten hos design flag

Vores konservator Jannie i gang med at male Skt. Annæ fanen efter optegninger fra den oprindelige akvarel.

Miljøvenlige flag – et klimavenligt valg!

Vi vil gerne hjælpe vores kunder til at træffe klimavenlige valg.

At være med til at præge både vores kunder og vores leverandører til at træffe bedre og mere miljøvenlige valg, giver for os virkelig meget mening, og er en del af vores egen rejse henimod at blive en grønnere virksomhed. Og selvom vi stadig har en lang rejse foran os, er vi i fuld gang og godt på vej.

Med vores nyeste flagprodukt, STRONG tilbyder vi vores kunder meget mere holdbare flag end hidtil. Flagenes længere levetid betyder, at du skal skifte dem sjældnere og at I bruger færre flag. Det er godt! Både for din bundlinje og for miljøet. STRONG tilbyder vi endda i en recycled version, hvor op til 100% af polyesterfibrene i flagdugen består af genanvendt plast og polyester. Det føles rigtigt!

Vores trykte flag er fremstillet i Europa, primært i Norden. Det betyder, at flagenes rejse fra produktion og ud til kunden ikke er så lang. Vi vælger altid vejtransport og undgår derved både fly- og skibsfragt. Vi stiller krav til vores leverandører om, at flagdugen, der indgår i fremstillingen af flagene, også er fremstillet i Europa, og så vidt muligt er miljøcertificeret.

Vores allernyeste tiltag i rejsen mod at være grønnere er vores take-back ordning, som kort fortalt går ud på, at vi tilbyder vores kunder at tage de gamle flag retur. I første omgang vil vi sørge for at affaldssortere de gamle flag korrekt, efter at vi har afmonteret eventuelt genanvendelige dele, såsom flagkrogene. Næste skridt er, at vi leder efter muligheder for at upcycle og eller recycle flagene, som led i et cirkulært koncept.

Står din virksomhed også midt i en grøn omstilling?

Tag fat i os hvis du også synes det giver mening med grønnere flag.

 

5 flagdage, du ikke vil misse

5 flagdage, du ikke vil misse

Juni er den måned på året, der, sammen med april, har flest officielle flagdage. Ikke færre en fem flagdage, disker juni måned op med. Er du glad for at flage og har du en flagstang i haven har du altså al mulig god grund til at læse med her.

 

Grundlovsdag

Den første flagdag i juni er 5. juni på Grundlovsdag. Med Grundlovsdag markerer vi vedtagelsen af den første danske grundlov, som blev underskrevet d.  5. juni 1849.  I hele landet sætter vi den dag fokus på demokratiets betydning for Danmark. Grundlovsdag er det tætteste vi kommer på at have en nationaldag, og Dannebrogsflaget hejses i det ganske land, både fra statens bygninger og fra mange private haver og virksomheder.

Fødselsdag i Kongehuset

Alle kongelige fødselsdage er officielle flagdage, og den anden flagdag i juni er 7. juni. Det er nemlig  HKH Prins Joachims fødselsdag

Pinsedag

Den tredje flagdag i rækken er Pinsedag, d. 9. juni. Pinsen er oprindeligt en jødisk tradition hvor man fejrer afslutningen på Påske. For jøderne er pinsen også en høstfest der kaldes Kornhøstfesten og jøderne fejrede oprindeligt pinsen med valfart til Jerusalem, og den helt store fest fandt sted ved Templet. Men Pinsen er også en kristen tradition. Kirken overtog festen og gav den sit eget indhold ved fejringen af, at Helligånden kom til jorden for at guide Jesus disciple og for at skabe tro, håb og fællesskab. Pinsen er med andre ord Kirkens fødselsdag og en af de kirkelige flagdage

Dannebrogs fødselsdag

Den fjerde flagdag i juni er 15. juni. Det er en særlig flagdag, hvor vi både markerer Valdemarsdag, som er Dannebrogs fødselsdag, og Genforeningen, hvor vi fejrer Sønderjyllands (Nordslesvigs) overgang fra tysk til dansk herredømme 15. juni 1920. I år er der en ekstra god grund til at hejse flaget 15. juni. Det er nemlig Dannebrogs 800-års jubilæum.

Grønlands Nationaldag

Den femte, og sidste, flagdag i juni er 21. juni., hvor det er Grønlands Nationaldag. I Danmark hejser vi i den anledning Grønlands flag Erfalasorput, for at hylde Grønland, og for at markere og fejre vores fælles historie og stærke bånd i rigsfællesskabet.

Sådan! nu er du opdateret på de kommende flagdage.

SKAL jeg flage?

Med mindre du arbejder med ansvar for flag i en statslig virksomhed, er du ikke forpligtet til at flage. De officielle flagdage er dage, hvor staten er forpligtet til at flage fra alle dens bygninger. Det betyder, at private virksomheder, organisationer og personer ikke skal, men gerne flage. Og mange benytter lejligheden til at hejse Dannebrog og gøre dagen lidt festligere.

Hvordan husker jeg flagdagene?

Vil du gerne flage på de officielle flagdage kan vi anbefale vores gratis app “HUSK FLAGET”. Du finder app’en i App Store og Google Play. Download app’en fra App Store her: HUSK FLAGET

Ved at tillade push-notifikationer vil du modtage beskeder fra os, hvor vi minder dig om flagdagene.

En god app (hvis vi skal sige det selv) hvis du arbejder som flagansvarlig i en statslig virksomhed, eller, hvis du bare er glad for Dannebrog, og gerne vil huske alle de danske flagdage.

 

Er dit flag slidt og trist?

Trænger dit flag til en udskiftning? Køb et nyt flag lige her: SHOP

På ganske kort tid kan du være klar til at gå juni måned i møde, og fejre Dannebrogs 800-års jubilæum med et funklende nyt Dannebrogsflag.

 

 

 

5 tips til hvordan du undgår ødelagte flag og flagstænger

5 tips til hvordan du undgår ødelagte flag og flagstænger

Når vejrudsigten byder på dårligt vejr og DMI varsler vindstød af stormstyrke er det tid til at tænke på, hvordan du undgår skader på flag og flagstænger. Det er ærgerligt at møde på arbejde mandag morgen og konstatere, at flagene er fløjet væk, eller endnu værre, at flagstængerne er blæst skæve, eller endda helt væltet. Jo, der skal da en del vind til at vælte en flagstang, men det sker. Og samme tip gælder selvfølgelig hjemme i haven, men der hænger flaget oftest ikke oppe i døgndrift, som hos din virksomhed.

Her får du 5 tips til at undgå skader på flag og flagstænger.

# 1

Hold øje med vejrvarslerne. Hvis der varsles vindstød i nærheden af stormstyrke skal du ikke have flag i flagstængerne. Tag flagene ned. Det er den nemmeste måde at undgå skader på både flag og flagstænger under stormvejr. Og den billigste! Selv gode kvalitetsflag holder næppe til en storm.

# 2

Når du har taget flagene ned er det vigtigt at du surrer flaglinen godt fast til flagstangen, så ikke vinden fanger linen og får den til at blæse omkring.

# 3

Er der lagt op til en storm af de værre bør du også efterspænde boltene i flagstangens fundament. De fleste flagstænger i dag er i glasfiber, og sidder monteret i et beslag, hvor man nemt kan vippe dem, når de skal lægges ned. Vippebeslaget er monteret med bolte i et betonfundament. Tjek og spænd!

# 4

Sørg for, at flag og flagstang passer sammen størrelsesmæssigt. Et for stort flag er en hård belastning for flagstangen, og risikoen for brud, eller at den blæser skæv ved hårde vinde, er større, end hvis flag og flagstang passer sammen. Flagets højde bør være en femtedel af flagstangens højde, og for højkantflag en tredjedel. Se mere her om størrelsesforhold. Se mere om størrelser her: https://www.designflag.dk/om-flag/raad-om-flagning/

# 5

Du kommer langt med generel vedligeholdelse af flagstængerne. En mørnet flagline knækker let i en storm, og selv et helt nyt flag kan nemt rives itu, når det hænger der og dingler for enden af flaglinen (hvis du alså ikke fulgte # 1, og tog flagene ned inden stormen). Ærgerligt! -især, hvis du har investeret i ekstra gode kvalitetsflag. Så tjek flaglinerne regelmæssigt. Få fx. en vane med et eftersyn hvert forår.

SÅDAN! Nu er du rustet til en stormfuld årstid uden skader på flag og flagstænger.

 

Skulle uheldet alligevel være ude kan vi hjælpe!

Kontakt os på tlf.: 3331 9000 eller via kontaktformularen her: https://www.designflag.dk/kontakt/

Og et ekstra tip: i nogle tilfælde dækker din forsikring en ødelagt flagstang, så tjek med dit forsikringsselskab, hvis uheldet er ude.

 

 

 

Dannebrogsflag på halv stang

Sådan flager du på langfredag!

Den næste flagdag er langfredag, d. 30. marts. Det er en officiel flagdag, hvor Danmark flager på halv stang. Men hvad gør du, hvis Moster Oda fylder 70, eller, der er en anden festlig begivenhed at fejre, samme dag? Læs her, hvordan du flager korrekt på langfredag.

Først: Ja, du kan sagtens hejse flaget helt til tops på langfredag, hvis du har en festlig begivenhed, du vil markere.

Hvordan vi flager i Danmark er ikke bestemt ved lov. Men der er en række regulativer samt traditioner, der tilsammen skaber nogle kutymer for flagning.

Langfredag er en kirkelig flagdag, hvor flaget hejses på halv stang, for at markere dagen, da Jesus Kristus døde på korset. Du vil derfor se, at alle offentlige bygninger flager på halv stang. Men skal du fejre en rund fødselsdag, et sølvbryllup eller en anden festlig begivenhed, går dette forud for den kirkelige flagdag.  Og der er ikke noget forkert i, at hejse flaget helt til tops og gøre din dag ekstra festlig med Dannebrogsflag.

Offentlige virksomheder skal flage på halvt

Som privat borger kan du altså sagens hejse flaget til tops på langfredag, men det forholder sig anderledes for offentlige virksomheder. Her har du ikke noget valg, heller ikke selv om du har noget at fejre. Er du flagansvarlig for en offentlig bygning, er det derfor vigtigt, at huske at flage på halv stang langfredag.

 Hent vores gratis app Husk Flaget. Find den i App Store og Google Play

Hvis du skal flage på halv stang

For nylig flagede hele Danmark på halv stang i anledning af Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død. Her var alle offentlige bygninger pålagt at flage på halvt, mens der samtidig var mange civile, der også flagede på halvt. Men hvordan hejser du egentlig flaget på halvt?

Når du skal flage på halv stang, skal du starte med at hejse flaget til tops i et roligt tempo. Der lader du flaget være i nogle få sekunder, inden du haler flaget ned på halv stang. Underkanten af flaget skal være halvvejs nede på stangen. Når flaget igen skal tages ned, skal du altid starte med at hejse flaget til tops igen, vente i værdighed i nogle få sekunder, og først derefter haler du flaget ned, stille og roligt.

Vil du gerne huske alle de officielle flagdage vil jeg anbefale vores gratis app Husk Flaget. I appen finder du en flagkalender med alle de officielle flagdage, flere gode råd om flagning, og du har også mulighed for at få en påmindelse op til en flagdag. Du finder appen i App Store og Google Play.

Jeg håber du kan bruge ovenstående råd. Del gerne med en ven.

 

Roll-Up

8 TIPS TIL DESIGN AF DIN NYE ROLL-UP

En Roll-Up er et effektivt medie, når du har et budskab du gerne vil ud med. Og et vigtigt redskab, hvis du gerne vil skille dig ud og gøre dig synlig på udstilling, messe eller til en event.

Og, den kan være en stor hjælp til at skabe synlighed omkring en kampagne i din forretning.

En god Roll-Up vil give dig synlighed og få dit budskab ud over rampen, hvis den designes korrekt.

Her kommer 8 tips til design af en god og effektiv Roll-Up

  1. Hvem er målgruppen? Som med alle andre marketing tiltag, skal Roll-Up’en passe ind i din kommunikationsstrategi. Tænk over hvem din målgruppe er. Og tænk over, hvad der får din målgruppe til at læse dit budskab.
  2. STOP-OP-OG-SE-HER effekt. Hvis du har brug for at folk stopper op og læser budskabet har du brug for en STOP-OP effekt. Det kan du eksempelvis gøre ved at skrive STOP! eller SE HER! og skriv det med STORT. Du må gerne “RÅBE”.
  3. Logo i toppen. Sørg også for at have dit logo i toppen. Det er vigtigt at have dit hovedbudskab i øjenhøjde. Hvad enten det er dit logo, dit slogan eller et billede af dit produkt, så tænk over, at det skal stå et sted, hvor det er mest synligt for den, der går forbi. Tænk i det hele taget oppefra og ned og fra venstre til højre. Modtageren er vant til at læse fra toppen og ned og fra venstre mod højre.
  4. Less is more! Husk, at det er begrænset hvor meget information modtageren kan nå at opfatte i forbifarten. Så begræns ordene, skriv enkelt og præcist og husk på, at uddybende information kan leveres af dit salgspersonale, med flyers eller måske på dit website.
  5. God læsbarhed! Brug store og letlæste skrifttyper, fx. Arial og Tahoma. Brug ikke skrifttyper med seriffer, som for eksempel Times New Roman. Skriftstørrelsen afhænger af den afstand budskabet skal læses fra. En huskeregel er, at ved en afstand på 1 meter skal teksten være 1 cm høj, på 10 meters afstand skal den være 10 cm høj.
  6. Billeder. Billeder er gode at have på din Roll-Up. Det giver et godt blikfang og forstærker dit budskab væsentligt. Men det er VIGTIGT at billederne har en god kvalitet. Altså, at det er gode billeder og at de har den nødvendige opløsning (tjek med trykkeriet). Har du ikke selv gode billeder findes der flere god billede-databaser, hvor du kan få gratis billeder, fx. https://pixabay.com
  7. Farver. Farver er at andet middel til et godt blikfang. Farver kan virkelig hjælpe dig til at blive synlig. Særligt rød og orange er gode til at fange opmærksomheden. Undgå gul og hvid sammen, da det er svært at læse på afstand. Også ved valg af farver gælder “Keep it simple”. Undgå for mange farver og sørg for, at de farver, du anvender passer til dit logo og den grafiske profil, din virksomhed har.
  8. CALL-TO-ACTION! Husk at inkludere et call-to-action. Hvad ønsker du modtageren skal gøre? For eksempel  “Læs mere på vores website”, “Tag en brochure”, “Mød os på  Facebook”, “Skriv dig op til vores Nyhedsbrev”, og lignende. Og sørg også for, at dine kontaktinformationer er med på banneret, for eksempel webadresse, social medie links, såsom Twitter eller Facebook, virksomhedsadresse og telefonnummer, eller i det mindste én af disse informationer. Kontaktinformationer er gode at placere i bunden af Roll-Up’en. Men de skal være lette at læse og nemme at finde.

Der er mange meninger om hvordan den perfekte Roll-Up bør se ud. Hvis du følger ovenstående råd kan du være sikker på, den vil fungere. Sæt også dit eget præg på den, det er vigtigt du selv kan lide den.

Tak fordi du læste med!

Har du kommentarer modtager vi dem med kyshånd. Videresend gerne de 8 tips til en ven, du tror vil være interesseret.

Er din flagstang klar til efteråret?

Er din flagstang klar til efteråret?

Efteråret banker på. Faktisk ER det i teorien allerede efterår. Men de sidste par ugers fantastiske vejr har på lykkeligste vis fået os til at glemme ALT om det nært foranstående regn og rusk.

Har du en flagstang foran din virksomhed (eller hjemme i din have) er det nu du skal forkæle den lidt. For vi kommer nok ikke udenom en periode med nedbør og kraftig vind!
Her får du et par gratis tips!

1) Læg flagstangen ned

Boltene på vippebeslaget løsnes og du kan nu vippe stangen og lægge den ned. Det er praktisk med en hjælpende hånd, særligt hvis flagstangen er over 8 meter.

2) Vask og voks

Vask flagstangen i sæbevand. Er flagstangen grøn af alger kan du bruge samme rensemiddel som til en båd. Lad flagstangen tørre og behandl den herefter med voks. Har du en flagstang af træ skal du vedligeholde den ved at slibe den og give den en ny omgang maling eller olie

3) Udskift line og andre smådele

Gennemgå line, flagknop og lineholder for slidtage eller brud. Udskift – hvis nødvendigt.

4) Hejs et nyt flag

Nu er flagstangen fin igen og klar til et nyt flag. Har du ikke flere flag på lager (eller er dit Dannebrogsflag slidt og laset), så bestil nye hos din flagleverandør.

God fornøjelse og godt efterår 😉